Oche: stedet der det skjer

Average reading time : 3 minutes

Sentralt i Oslo åpnet nylig et nytt og spennende konsept dørene. Utestedet kombinerer god mat og drikke, med dart. Vi i Inside var tilstede på Oches åpningsfest, og er klare med en stemningsrapport.

Været utenfor er både kaldt og mørkt, men innenfor Oches dører møtes vi av lun og varm stemning. Humøret er på topp, og gjestene ser ut til å nyte kvelden allerede fra første stund. Interiøret er med på å sette et preg på stemningen, og kombinerer mer moderne interiørdesign med noe mer tradisjonell eik, samt rustikk betong og mur.

60-tallsmusikk pumpes ut i lokalet, og rundt oss lyser glade ansikter og god stemning. Åpningsfester pleier ofte å være livlige, men man skulle tro at det tunge høstmørket utenfor ville prege stemningen, men tvert i mot! Båser med dartskiver, en langstrakt bar, lukten av varm mat og lyden av skravl og latter, fyller omgivelsene.

To av bidragsyterne bak konseptet, daglig leder Martin Kirknes og programmerer Shako Farhad, møter oss med store smil, tydelig i ekstase over å endelig få vise verden hva de har jobbet med det siste året. Konseptet er et moderne utested, med dartspillet i fokus. Man kan velge mellom 4 ulike sosiale spillkonsepter, som kan falle i smak for både nybegynnere og øvede dartspillere. Her kan man være alt fra 2 til 12 spillere. Lignende konsept finnes allerede i England, men dette er det første av sitt slag i Norden.

Teamet bak kamerateknologien. Fra venstre: Shako Farhad, Bjørn Bjune, Eivind Waaler, Kolbjørn Jetne. Foran: Alan Gorman.

Pågangsdriverne bak sier at de ønsker å åpne en ny sosial arena i Oslo, og få folk litt vekk fra all den skjermbaserte teknologien. Mange utesteder med lignende konsepter, benytter seg av digitale dartskiver, men Oche har bevisst valgt å beholde de originale dartskivene. Det er viktig for dem å skape en autentisk og god atmosfære. Du trenger likevel ikke å være et mattegeni, for kamerabasertteknologi fanger opp pilene dine, og regner ut alt for deg.

Originale korktavler gir den den ekte “dartfeelingen”.

 

 

Stedet passer godt for deg som ønsker en litt alternativ tur på byen. Det er en hyggelig og god atmosfære, og stemningen var på topp blant de som deltok på åpningsfesten. Hvis man ønsker en mer sosial kveld på byen, utfordre konkurranseinstinktet og gjøre noe litt uten om det vanlige, kan Oche absolutt anbefales.

Vi fikk også gleden av å prøve de ulike dartspillene, noe som bød på mye moro. Det er ikke sikkert man får helt teken på det fra første kast, men her finnes det noe for en hver smak. På mange måter kan opplevelsen sammenlignes med en tur på bowling for et barn, med pølser, slush, spill og neonlys. Bare at pølsene er byttet ut med gourmet mat, slushen er erstattet av en pils eller cocktail, spillet er dart og neonlyset er byttet ut med en varm og rustikk atmosfære.

Sjekk ut hvordan du booker ved å klikke på denne linken.
Åpen løsning inn til kjøkkenet, som danner en lun og varm atmosfære.

Det kan være nevneverdig at prisene kan være litt stramme for en studentlommebok, men programmerer Shako Farhad håper at en god studentrabatt vil være å se om ikke alt for lenge. Et lite tips er å følge med på Oche sine nettsider, men det ryktes også at prisene er mest studentvennlige på mandager og tirsdager.

Selv om Oche er det første av sitt slag i Oslo, kan det godt hende at vi ser flere lignende sosiale konsepter etterhvert. Det er fint å se at Oslo våkner til liv, og beveger seg i retning av flere større Europeiske byer.

PS: Favoritten til Thomas Hayes var spillet med navn “Killer”. Dra med deg gjengen neste gang dere skal ut og finn din!

Vær den første til å kommentere

Kommentarfeltet er stengt